Communiceren met de pers


 

‘Vaak genoeg kom ik in contact met kunst- en cultuurinstellingen en verenigingen die problemen ondervinden bij hun contacten met redacties en journalisten.
Zo worden hun persberichten niet geplaatst of is de aandacht in de media minimaal. Doe je een kleine ‘checklist’ dan blijkt hun persbericht veel te mooi geschreven of juist incompleet. Of is de informatie op hun website verouderd of onoverzichtelijk en maken ze geen gebruik van social media. Ook missen ze net die tips hoe je met journalisten om moet gaan.

Speciaal voor degene die een (beter) persbericht wil schrijven, beter contact wil maken met redacties en meer wil weten over social media, heb ik de workshop ‘Communiceren met de pers’ opgezet.’

 

 De workshop wordt gemiddeld gewaardeerd met de cijfer 8
Reacties deelnemers: ‘Zeer praktische tips voor een goede basis in perscommunicatie’, ‘Helder, goed puntsgewijs’ en ‘Zorgzaam, leuk, interessant; weet waarover hij ’t heeft’

 

De workshop

– Geeft uitleg over standaardregels m.b.t. persberichten en het schrijven van een kort persbericht
– Behandelt het belang van een goede foto
– Aanbieden persbericht en contact leggen en onderhouden met journalisten en redacties
– Hoe ga je om met het publiceren van recensies, foto’s en krantenartikelen?
– Algemene tips. Do’s en don’ts

En over zelf publiceren:

– Hoe informatief is de website van je organisatie? Staat er goede actuele informatie op? Hoe trek ik meer nieuwe lezers en leden?
– Het belang van social media als Twitter en Facebook. Wat is de functie en is het nuttig? Is het niet bewerkelijk?
– Dit laatste onderdeel bevat ook algemene tips en korte opdrachten.
De workshop duurt twee uur en de deelnemers krijgen een hand-out mee. Maximaal aantal deelnemers 10 personen.

Eerdere afnemers waren onder andere BOOG Utrecht, Nederlandse Händelvereniging, Versa Vrijwilligerscentra Laren, Stichting Amateurkoor, Theaterie.nl, GSA Hilversum, Kunstcircuit Deventer, Gemeente Hilversum.

Heeft u belangstelling voor deze workshop? Wilt u deze één op één volgen? Schrijf dan naar info@diversityathome.nl voor meer informatie.

 

Copyright © Dandelion by Pexeto