Rudolf Hunnik


Aan de site Diversity@home is verbonden Rudolf Hunnik. Hij is cultuurjournalist, filmprogrammeur en trainer.

 

Cultuurjournalist  

Al vanaf 1999 schrijft Rudolf Hunnik artikelen voor internet en de papieren pers. Als journalist en recensent werkt hij met name voor de Gooi- en Eemlander, Mediahuis en schrijft hij voor Place de l’Opera en Reporters Online. De meeste teksten gaan over theater en klassieke muziek. Voorbeelden van zijn teksten kunt u vinden onder de rubriek Teksten en onder de rubriek Boeken.


Communiceren met de pers

‘Vaak genoeg kom ik in contact met kunst- en cultuurinstellingen en verenigingen die problemen ondervinden bij hun contacten met redacties en journalisten.
Zo worden hun persberichten niet geplaatst of is de aandacht in de media minimaal. Doe je een kleine ‘checklist’ dan blijkt hun persbericht veel te mooi geschreven of juist incompleet. Of is de informatie op hun website verouderd of onoverzichtelijk en maken ze geen gebruik van social media. Ook missen ze net die tips hoe je met journalisten om moet gaan.

Speciaal voor degene die een (beter) persbericht wilt schrijven, beter contact wil maken met redacties en meer wil weten over social media, heb ik de workshop ‘Communiceren met de pers’ opgezet.’

Filmprogrammeur

Rudolf Hunnik mag graag schrijven, maar hij ziet ook met plezier films. Sinds 2011 is hij werkzaam als filmprogrammeur voor filmhuis Pier K in Nieuw Vennep.

Pier K Nieuw Vennep

 

Begeleider in inzichten

In 2010 volgde hij de opleiding tot Life Coaching (NHA) en dat heeft hij in 2019 aangevuld met de opleiding  3 Principes voor coaches en facilitators (Eline Sluys, Zwolle). Voor mensen op een positieve manier te kunnen begeleiden heeft hij de sessie ‘Kunst en een goed gesprek’ opgezet.

Achtergrond

Aan de Universiteit van Amsterdam heeft Rudolf Hunnik in 1992 de studie Media- en Theaterwetenschap afgerond en heeft hij Culturele studies gestudeerd. Daarnaast heeft hij de afgelopen 20 jaar allerlei opleidingen gevolgd o.a. Presentatie en Interview (Media Academie, 1998) Webredactie (Eduvision, 2009).

Als trainer is hij verbonden aan het CRKBO

Direct contact opnemen? Schrijf naar: info@diversityathome.nl 

 

Copyright © Dandelion by Pexeto