Huismannen, parttimevaders, en carrière papa’s


Huismannen, parttimevaders, en carrière papa'sOf de mannen van tegenwoordig nu parttime voor hun kinderen zorgen, ze alleen in het weekeinde zien ‘ maar dan ook echt alle tijd voor ze vrij willen maken, fulltime huisman zijn, of proberen om naast hun baan zoveel mogelijk hun steentje in het huishouden bij te dragen, moderne mannen gaan op een eigentijdse manier met hun kinderen om en zijn betrokken bij hun opvoeding en zelfontplooiing.

De media en reclamespotjes schetsen de nieuwe vader als een wat onwennige kluns bij de verzorging van zijn kinderen en als een onhandige sta-in-de-weg in het huishouden. Maar in hoeverre klopt dat beeld met de werkelijkheid? Wat is er aan het veranderen en wat is er al veranderd wat betreft de rol van de man als vader en hoe zijn de huishoudelijke taken vandaag de dag verdeeld? Wat gaat er nog veranderen of zou er nog moeten veranderen?
De auteurs van dit boek volgen het leven van de moderne vader. Zij maken daarbij gebruik van ervaringsverhalen van zowel huismannen, parttime vaders als carrière-papa’s en schetsen zo een heel eigentijds beeld van de werkelijkheid.


Huismannen, parttimevaders, en carrière papa’s

Rudolf Hunnik en Roel van der Wekken
ISBN: 9789026928734
143 pagina’s | Uitgeverij Unieboek | juni 2004

€ 2,95
Copyright © Dandelion by Pexeto