Schat, zal ik de was doen?


schat, zal ik de was doen

 Schat zal ik de was doen?  

Het valt niet te ontkennen: de computer heeft voor vrijwel niemand meer geheimen, terwijl de knopjes op de wasmachine en het strijkijzer voor veel mensen ernstige bezwaren opleveren. Er zijn genoeg eenvoudig te bedienen apparaten om onze vuile was schoon en glad te krijgen, maar toch weigeren velen om het te doen. Is het de angst voor wasmiddelen en witgoed? Misschien. Is het gemakzucht? Ja! Het is veel makkelijker om een ander, die er de hand niet voor omdraait, te laten wassen en strijken.

Vooral mannen drukken vaak hun snor voor de was, maar ook jongeren en de pas-op-kamer-woners worden hierin niet (meer) wegwijs gemaakt en opgevoed. Is strijken en wassen een vrouwenaangelegenheid? Voornamelijk wel, maar Schat, zal ik de was doen? kan daar verandering in brengen.

Handige tips uit grootmoeders tijd

Met eenvoudige uitleg en illustraties leer je de wasmachine te gebruiken, hoe je was moet selecteren en wassen, de was te drogen, en kleding te strijken. En terwijl de was in de machine zit, kun je nog wat achtergrondinformatie lezen over wassen en strijken: hoe ging het er vroeger aan toe (wassen in de tobbe en de strijkbout op kooltjes) maar ook over de sport ‘extreem strijken’, handige tips uit grootmoeders tijd, en natuurlijk de vlekkengids.

Schat, zal ik de was doen?
Rudolf Hunnik
ISBN: 9789077671146
75 pagina’s | Pica | oktober 2006
€ 3,99

Te bestellen via Boekwinkeltjes.nl of bestellen via info@diversityathome.nl

Recensies:

ikvader.nl

Peuteren.nl

Inktglossy.nl

jijmoeder.nl

Huisvlijt.nl 

Trotsemoeders.nl 

ZenzenMama.nl 

Copyright © Dandelion by Pexeto